tapiritsaBUBk KAPCSOLAT

Miért a Bön?

A Bön az általunk ismert szellemi hagyományok  közül az egyetlen, amelyikben megtalálható -  mind a külső elemi természeti erőkkel  kapcsolatot tartó ősi tudás tanítása és rítusai, a  tantrikus jógi belső csatornákról, csakrákról és  szelekről (lung, prána) és a fénycseppekről (tib.  Tigle) szóló tudása, de a „Nagy Tökéletesség” - nek a Dzogchennek is négy, a mai napig élő  megszakítatlan átadási vonala is. A Sang Sung  Nyen Gyü, az A-Tri, a Gepa Gukor és a Yetri  Tasel.
 

Kik vagyunk?

1989-90 kürül kerültünk kapcsolatba a  Buddhizmussal. Hamar kiderült, hogy a  "Buddhizmus" fogalom igen sok ágat és  tradíciót foglal magában. Utunk a tibei  Buddhizmus Kagyő, Nyingmapa és Dzogchen  tanításain
kereszül elvezetett a Bön  hagyományhoz, amelyet Őszentsége, a XIV.  Dalai Láma Tibet Ötödik Szellemi Tradíciójának  ismert el:
Tanítóink és mestereink, akikre mindig  szeretettel és hálával gondolunk:

Nagytiszteletű Vajramála
Láma Ngawang
Keith Dowman
Láma Vajranátha
Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche

Az a tradíció, amely úgy nyílt meg számunkra,  mintha hazaérkeztünk volna, a Yungrund Bön  lett.

Bönpo Tanítóink és Mestereink:
a Havas Hegyek Üvöltő Oroszlánja: Yongzin  Lopon Tenzin Namdak,
Kenpo Tenpa Yungdrung
és
Tenzin Wangyal RInpoche

2002 óta rendszeresen járunk a tanításaira és  európai elvonulásaira. Ő a Bön hagyomány  tanításaiban rejlő mélységes kincseket úgy  adja át, hogy a nyugati tanítványok számára is  élő, eleven tapasztalásként befogadható és a  hétköznapi élet ügyes-bajos dolgaiban is  támaszt nyújt.

További információkért érdeklődni lehet az alábbi címen:

kalsang@bongaruda.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

yungdrungpetit

Yundrung Bön