tapiritsaBUBk Prana 9 szintje

Az életenergia kilenc szintje

Tibet legrégebbi spirituális hagyománya, a Bön Buddhizmus hatalmas tudáskinccsel rendelkezik a vitális energiáról. Ez az erő, amelyet tibetiül lung-nak (a szanszkrit neve prána) neveznek, minden tapasztalás alap energiája. Az általunk tapasztalt dolgok energia minősége, alapvetően kihat testünk és tudatunk élettel teliségére. A légzéssel, amely a lung egyik durvább formája, befolyásolni és szabályozni tudjuk a lung finomabb megnyilvánulásait. Ez segít abban, hogy egészségünket javítsuk, életenergiáinkat élőbbé tegyük, és szellemiségünket kiteljesítsük.

A mindennapi életben a jó dolgok mellett újra és újra szembesülünk külső problémákkal, konfliktusokkal, betegségekkel, sőt sorscsapásokkal. Gyakran belső akadályaink miatt szenvedünk, amelyek rossz hangulatként, dühkitörésként, vagy más negatív érzelemként nyilvánulnak meg. Ezen fájdalmas tapasztalatok mindegyike egy bizonyos tudatállapottal kapcsolatos, és egy-egy egészen konkrét lung fajtával jellemezhető. A lunggal való közvetlen munkával a negatívitások okait és feltételeit a gyökerüknél változtathatjuk meg.

Olyan gyakorlatokon keresztül, mint pl. az öt külső Tsa Lung mozgás, megtanuljuk a lung testünkben való mozgását a tapasztalás számára hozzáférhetővé tenni és irányítani.